România are nevoie de o terapie de şoc

Încerc să emit nişte judecăţi de valoare, fără implicare emoţională.

În aceste momente, criza politică indusă de politicienii români aduce grave prejudicii imaginii externe. (care şi aşa nu era una de lăudat)

Politica României de azi nu mai are nicio legătură cu platformele program, cu principiile sau valorile partidelor politice. Alianţele politice sunt create fără nicio legătură cu politicile de dezvoltare a ţării. Astăzi doctrinele politice sunt două. Pro sau contra Băsescu (sau Ponta).

O minoritate politică vorbeşte de lovitură de stat fiindcă majoritatea doreşte să conducă ţara.

Preşedintele ameninţă pe un ton grav leaderi ai partidelor politice care până mai ieri îl susţineau în fruntea ţării.

Dacă până acum, de foarte multe ori am ales răul cel mai mic, de această dată, nu vom mai avea nici această şansă. Pentru că răul este la fel de mare. Se schimbă oligarhii unora cu oligarhii altora folosind exact aceleaşi metode de forţă.

În aceste momente grele pentru România, poporul român este puternic manipulat, românii fiind instigaţi unul împotriva celuilalt. S-a indus o dezordine.

Probabil că Traian Băsescu a pierdut sprijinul extern pentru că nu a reuşit să satisfacă cerinţele Gold Corporation. Aici trebuie să felicităm organizaţiile neguvernamentale care au militat împotriva privatizării Roşiei Montane.

Mai are România şansa să revină la normal ? Istoria ne-a demonstrat că nu suntem capabili să ne conducem. Îmi permit să afirm că singura şansă este o terapie aplicată printr-un şoc care să pună capăt acestor lupte politice interminabile.

Aş propune ca la Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu să fie chestionat poporul şi asupra formei de guvernământ. Republică sau Monarhie Constituţională ?

…sau, dacă se caută management străin pentru companiile de stat, de ce să nu căutăm management străin şi pentru conducerea ţării ?

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s