Managementul Resurselor umane în cadrul organizaţiilor politice medieşene

Managementul resurselor umane în cadrul oricărei organizaţii, indiferent că este producător de produse, instituţie publică, magazin de desfacere, sau partid politic, reprezintă procesul cu o foarte mare relevanţă privind calitatea produselor sale.

Pentru că ne aflăm în efervescenţa alegerilor locale, aş dori să mă refer de această dată doar la managementul resurselor umane în cadrul partidelor politice medieşene.

Este fără echivoc faptul că, calitatea vieţii în orice localitate este direct proporţională şi cu competenţa oamenilor care conduc destinul acestora. Am folosit expresia „şi cu” întrucât competenţa nu este singurul criteriu de evaluare a „calităţii” unui politician.

Poţi fi o persoană foarte competentă profesional vorbind, dar cu un caracter îndoielnic să nu spun de cea mai joasă speţă. Sunt şi în Mediaş astfel de politicieni cu titluri de doctori şi care ne dau lecţii privind politica şi traseismul politic, dar care au fost în cel puţin 4 partide politice.

Pentru mine şi cred că pentru tinerii politicieni, ei nu pot reprezenta nişte modele. Am învăţat de la Corneliu Coposu ca şi principiu privind politica resurselor umane, că este mai indicat să alegi o persoană mai puţin profesionistă dar de o calitate morală desăvârşită, în detrimentul unui expert dar cu o calitate morală îndoielnică.

Nu ştiu dacă cunoaşte cineva care sunt politicienii medieşeni în afară de Consilierii Locali (sincer eu nu–i cunosc pe toţi) şi reprezentanţii în Parlamentul României ?

Eu unul nu am identificat nicio strategie de promovare a tinerilor politicieni în cadrul Partidelor Politice din Mediaş. Nu am identificat tinerii politicieni medieşeni, care sunt activităţile lor, proiectele lor. Decât…acum, în campania electorală când se lipesc sau se rup afişe şi se înfierează pe site-uri.

De activitatea consilierilor locali nu mai vorbesc. Dacă nu se transmit Şedinţele Consiliului Local la Televiziunea locală, sau de ce nu, pe internet să o urmărească toţi medieşenii de pe această planetă (vezi Sedinţele CL Timişoara), sunt în totală necunoştinţă de cauză cu „trebăluirea” consilierilor locali.

Un alt instrument de comunicare cu clienţii (electoratul medişean) este „Conferinţa de presă” care este prezentată întotdeauna de acelaşi Senator sau Deputat, în care de mai multe ori se spune „nimic”, sau, informaţiile săptămânale prezentate de Primarul oraşului.

Ce să mai vorbesc de celelalte partide politice, printre care este PNL-ul, partid parlamentar care între campanii nici nu există, UDMR-ul idem, UNPR-ul idem, iar la cele neparlamentare, PNŢCD-ul meu de suflet la care se fac doar chei, PNG-ul care nu ştiu dacă mai există şi o mai fi şi altele.

Şi atunci, stau şi mă întreb eu cu cine votez ? Evident că voi vota cu „răul cel mai mic” şi tot evident, voi rămâne cu un gust amar, întrucât va deveni tot mai elocvent sloganul (era să spun Motto-ul 🙂 ) , „Vin ai noştri, pleacă ai noştri, noi rămânem…”cu ei :(.

Reclame

2 gânduri despre „Managementul Resurselor umane în cadrul organizaţiilor politice medieşene

  1. Aş dori să vă întreb ce înseamnă în opinia Dvs. „răul cel mai mic”? Mic de statură? Mic la caracter? Omul „mic” cu care o să votaţi oare cum va restitui celor care i-au sponsorizat campania sumele fabuloase pe care le-a cheltuit?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s