Alegeri locale la Medias – 2012

Campania electorală pentru alegerile locale din acest an începe în data de 11 mai şi se va încheia în 09 iunie ora 07.00.
Vom avea o competiţie mai acerbă ca niciodată şi totodată unică. Probabil că vor fi şi resurse financiare masive angajate, întrucât rezultatele acestora vor avea o mare influenţă pentru alegerile parlamentare din toamnă.
De această dată, nu mai există şansa pentru al „2-lea” ca să câştige alegerile, întrucât avem un singur tur de scrutin, iar candidatul cel mai bine plasat va deveni primarul nostru pentru 4 ani de zile. Având în vedere faptul că primul clasat va deveni primar din primul tur, cu influenţe majore pentru alegerile din toamnă, prevăd o „luptă politică” fără menajamente, cu strategii realizate profesionist, de consilieri deasemena profesionişti în „ale alegerilor”…şi mulţi bani, care se vor recupera ulterior din banii alegătorilor.
Unicitatea alegerilor din acest an, pe lângă alegerea primarului din primul tur de scrutin, mai conţine câteva elemente importante:
– Candidatura domnului deputat Roman Gheorghe în calitate de independent, fiind pentru prima dată contracandidatul partidului din care a făcut parte;
– Candidatura unui om care nu a mai făcut politică până acum, în persoana domnului Eugen Morar (fost militar de carieră) din partea unei alianţe politice pre-electorale.
Începând in 11 mai, vom avea mai multă agitaţie, mai multe afişe, emisiuni electorale la staţiile locale de radio, la NOVA Tv, mai multe întrebări de genul „măi tu cu cine votezi ?”, „atentate” de discreditare a contracandidaţilor, mai multă patimă pe bloguri, site-uri, chat-uri, etc. Din nou Mediaşul va avea o altfel de viaţă…că asta este democraţia şi pluripartidismul.
Vom avea „di tăte”.
Campaniile electorale scot ceea ce este mai bun si mai rău din oameni.
S-a gândit vreun candidat să propună un protocol de neagresiune în campania electorală ?

Şi uite aşa de la un scrutin la altul, trece viaţa pe lângă noi, se schimbă destine, se schimbă valori, murim, ne naştem…trăim.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s