Discuţii dintre doi români

SOLUŢIILE LUI BĂSESCU (eu le-aş fi spus realizări)

Atenţie TB nu este Traian Băsescu, ci un „susţinător” al acestuia de pe forumul Realităţii
Scris de catre TB
Solutia mea pentru o Romanie cu adevarat europeana presupune urmatoarele:

1. O majoritate politica coerenta. Crearea unei majoritati politice coerente, capabile sa redeaincrederea romanilor in tara lor si in viitor.

Majoritate a creeat dar cu coerenta ma cam indoiesc: de mai multe ori a fost nevoie sa-si sacrifice acea majoritate si sa admita concesii catre o minoritate cel putin obraznica. Iar in ultimul timp majoritatea creeata cu o strutocamila care nu trebuia sa existe si cu o facatura ce n-a trecut pe la urne mi s-ar parea penibila, daca nu ar fi periculoasa.
Despre increderea romanilor intreaba-i pe cei 2 milioane care au fugit in straini alungati de foame sau pe cei 3 milioane care lucreaza la patron la negru, cu drepturile porcului din cotetz.

Scris de catre TB
2. Reforma si democratie. Construirea, prin dialog, a unui pact social pentru reforma sidemocratie. Trebuie sa continuam reformarea institutiilor statuluisi sa consolidam democratia.

Chiar ma intrebam la ce serveste impunerea unui guvern in contra intregului Parlament – char daca mai bine de jumatate din el a inghitit in mod las galusca – prin proceduri haiducesti si cu incalcarea tuturor legilor si uzantelor.
Pactul social al lui Basescu se numeste ” divide et impera” si are ca sigla un bugetar gras in circa unui privat slab, amindoi paziti de un militian fara sapca; totul pe masa unui sindicalist care se infrupta din ei impreuna cu un bancher si un stirist.

Scris de catre TB
3. Dezmembrarea oligarhiilor. Dezmembrarea structurilor oligarhice prin care oameni din zonae conomica controleaza in mod netransparent si nedemocratic decizia politica.

Si asamblarea propriilor oligarhii pe acelasi loc si cu acelasi scop. Plus decizii politice „Loz in Plic”, unde numai el stie cistigatorul, desi el ar trebui sa-l afle ultimul.

Scris de catre TB
4. Independenta justitiei. Intarirea institutiilor care combat marea coruptie si protejarea justitiei de influente politice.

Sprijinirea ANI, DNA si parchetele de pe linga judecatorii cu liste de „vinovati” care urmeaza sa fie storsi de osinza si apoi lasati iarasi 4 ani sa-si mai revina.

Scris de catre TB
5. Fonduri UE. Asigurarea absorbtiei fondurilor puse la dispozitie de UniuneaEuropeana, dandu-se prioritate agriculturii si dezvoltarii rurale,dezvoltarii infrastructurii rutiere, pregatirii profesionale si mediului.

N-am vazut in 8 ani de mandat asa ceva … Poate ne detalieaza daca e vorba de o solutie sau doar un vis alb-negru al Presedintelui.

Scris de catre TB
6. Votul uninominal. Trecerea de la votul pe liste de partid la alegerea directa afiecarui parlamentar, prin vot uninominal ca element important in procesul de reformare a clasei politice.

Si revenirea la votul pe liste prin deturnarea voturilor si comasarea alegerilor

Scris de catre TB
7. Parlamentul unicameral. Reformarea sistemului politic romanesc prin trecerea la Parlamentul unicameral si in acelasi timp clarificarea relatiei institutionale intre Parlament, Presedinte si Guvern

A avut mai tot timpul majoritate in Parlament dar a preferat sa treaca legile rusinii in loc sa umble la esenta. Actualul Parlament nu mai poate face nimic si nici actualul Presedinte …

Scris de catre TB
8. Descentralizare. Debirocratizarea statului prin apropierea deciziei de cetatean,respectiv accelerarea proceselor de descentralizare in care prioritate trebuie acordata sistemului de educatie, sistemului de sanatate si politiei locale.

De aia decide el si cine e director la Ecarisaj … De aia e si Premier, si Curte Constitutionala, si Parlament si Prefect si ambasador si CNA. Iar toti lipitorii de afise bagati in functie de el dau fugutza la partid sa afle ce trebuie sa faca in administratie …

Scris de catre TB
9. EducatieTransformarea sistemului de educatie in principalul motor dedezvoltare al Romaniei.

Ce nevoie are un motor de bani si de conditii de lucru omenesti ? „Dedezvoltare” e cuvintul potrivit !

Scris de catre TB
10. Servicii medicale. Modernizarea si eficientizarea asistentei medicale pentru a seajunge la un nivel al serviciului satisfacator pentru populatie.

Daca nu e posibil, macar ajustarea populatiei la posibilitatile serviciului actual. Se pare ca nu mai e mult si ii iese …

Scris de catre TB
11. Diaspora. Apropierea romanilor stabiliti in strainatate de tara mama.

Pe ei i-a intrebat ? La ce s-ar apropia aia de foamete, saracie, coruptie, neghiuobie si venalitate ? De abia scapasera un pic de ele, sint prosti sa intrea iarasi in rahat ?

Scris de catre TB

12. Politica externa. Respectarea angajamentelor internationale pe care Romania si le-a asumat.

De 150 de ani ducem o politica externa de curve. Chiar daca vrem sa schimbam ceva nu ne mai crede nimeni. Usoarele „succesuri” se datoreaza faptului ca am dat la schimb mult mai mult decit am cistigat.

Scris de catre TB
A luptat impotriva coruptiei;A vorbit deschis despre „baietii destepti” si grupurile de interese nelegitime din energie; Nu a tolerat ca institutiile statului sa nu-si faca datoria;

A vorbit ? Eu speram sa-i ascunda !

Scris de catre TB
A spart legea tacerii: 1,5 milioane de dosare ale securitatii au fost predate la CNSAS;

Eu aveam nevoie doar de fo 5.000-10.000, dar tocmai alea lipsesc, intre care si al lui. Ma lasi ?!!

Scris de catre TB
Nu a negociat cu oligarhia politico-economica creata in 20 ani detranzitie;

Aia n-au vrut sa vina la consultari … Si oricum procentul era stabilit demult …

Scris de catre TB
A condamnat crimele comunismului;

Din pozitia de fost Secretar de Partid ? Citi fosti nomenclaturisti comunisti a bagat la bulau dupa ce le-a condamnat crimele ?

Scris de catre TB
A aparat independenta justitiei;

Iarasi ? S-a urcat cu picioarele pe ea si a zis: ” – E a mea, de azi inainte este independenta de lege si Constitutie !”

Scris de catre TB
A sustinut sindicatele in obtinerea a 5% din PIB pentru educatie;

Am lipsit eu tocmai atunci ? Miclea si-a dat demisia de prost ce era, el tocmai obtinuse ce si-a dorit !

Scris de catre TB
A cerut ca fondurile europene sa ajunga la agricultori si micii intreprinzatori, nu la clientela politica;

Si-a rugat frumos clientela politica sa mai lase sa treaca macar maruntisul catre aia … n-a fost sa fie !

Scris de catre TB
A inceput batalia cu clientela politico-economica din sectorul energetic;

Da, una dintre printre primele batalii le-a dat cu ALRO, prin „draga Stolo”. Merge in continuare bine, „batalia” !!!

Scris de catre TB
A cerut introducerea votului uninominal ca solutie pentru insanatosirea clasei politice.

„Doua la prefectura, doua la scoala de fete … Curat murdar, coane !” . Mare ai fost, coane Iancule !

Scris de catre TB
De fapt, Presedintele Traian Basescu a fost suspendat tocmai pentru ca a facut ce a promis, nu pentru ca ar fi incalcat Constitutia.”

Da, dar nu stim cui si ce a promis… ca ce ne-a facut noua, mai mare jalea !
Parca mai conteaza Constitutia ?

Scris de catre TB
Si as mai adauga ca este in continuare bestelit de cei care sint profund afectati de schimbarile majore ale societatii romanesti…….. in care ei nu mai pot profita asa cum au facut 20 de ani.

Ce e drept societatea romaneasca s-a schimbat din temelii : cind nu fura unii, fura ceilalti. Totusi , nu e prea mult sa aiba dintr-o data o prada atit de mare ca in 20 de ani de furaciuni ?
Bestelit ? Unii chiar i-ar rupe capul … Eu m-as multumi sa-i dau o palma la fund si un sut in nas !

Comentariul meu – Un preşedinte slab, ineficient şi fără scrupule, singur în Europa.
__________________
„Nu iti da dreptate cel care te aproba ci cel care te imita !”

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s