DINCOLO DE APARENŢE


No, cică se spune că „APARENŢELE ÎNŞEALĂ”. Că de fapt ceea ce ţi se pare, nu este chiar aşa (sau, chiar nu este deloc aşa).
Cred că mulţi dintre oameni realizează cel mai rapid acest lucru atunci când trec de la etapa adolescenţei la cea a maturităţii.

Mai concret spus, atunci când „mrejele dragostei” ne iau minţile şi suntem în stare să luptăm împotriva tuturor acelora care se opun relaţiei noastre.
Vom fi însă, aduşi cu „picioarele pe pământ”, atunci când provocările vieţii ne pun în situaţii imprevizibile.

Dacă vom reuşi să ne „modelăm” cu partenerul, vom putea trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi, dacă nu, vom schimba partenerul de „n” ori, fără să învăţăm nimic din experienţele anterioare.

Un mod simplist de a discuta despre aparenţe, este cel de mai sus. Însă, viaţa întreagă, ne pune la încercare de nenumărate ori, de a reacţiona după „aparenţe”. Stephen Covey spunea în cartea sa „Eficienţa în şapte trepte” că în viaţă 10 % este ceea ce ni se întâmplă (nu avem niciun control – adică ninge, plouă,etc.), iar 90% este cum răspundem noi la ceea ce ni se întâmplă.
Inginereşte aş spune că modul în care asigurăm „managementul aparenţelor” la care suntem supuşi, reprezintă succesul fiecăruia dintre noi, în vederea atingerii scopurilor noastre.

Tot Stephen Covey, spunea că până la începutul primului război mondial, lumea se baza pe „Etica caracterului”, care avea la bază cele mai înalte valori ale condiţiei umane: buna-credinţă, generozitate, respect, sinceritate, fidelitate, etc. După cel de-al doilea război mondial, „Etica caracterului” a fost înlocuită de „Etica personalităţii”, care avea ca principal scop „manipularea maselor”.

Şi aşa, în ziua de azi, oameni care plâng la comandă ajung preşedinţi , oameni care ştiu „să poarte măşti” ajung în cele mai înalte funcţii în stat, sau în alte organizaţii.
„Cameleonii” se adaptează foarte uşor mediului, indiferent că vom fi într-un stat comunist, sau capitalist. Vor fi întotdeauna „sus”.

Legile morale ca şi cele creştine sunt într-o totală contradicţie cu ceea ce se întâmplă în ziua de azi atât în ţara noastră, cât şi pe glob. Cu siguranţă nu este bine ceea ce se întâmplă şi cu siguranţă depinde numai de noi cum ne descurcăm în această „junglă”, în care „aparenţele înşeală sistematic”.
Eu unul, prefer sinceritatea (sunt conştient că sunt naiv) şi am fost adeptul frazei „ce-i în guşă şi-n căpuşă”, indiferent de situaţie sau de interlocutor.

Şi totuşi… „aparenţele” au şi un aspect pozitiv.
„Minte-mă frumos” într-un scop nobil… Aparent îmi este bine.
Şi totuşi…mi s-a rupt o coardă la chitară.

Reclame

5 gânduri despre „DINCOLO DE APARENŢE

  1. Eu chiar nu suport minciuna si nici nu ii inteleg rostul. Lumea spune k inca nu m-am maturizat destul, dar prefer sa raman asa 😀

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s