Sa-ndoi(t) de două ori Letonia la Mediaş

La concurenţă cu Festivalul Interanţional de Film şi cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ioan Botezătorul aduse de la Ierusalim la Mediaş, meciul de fotbal dintre echiple naţionale de tineret ale României şi Letoniei au adus la Stadionul Municipal Gaz Metan pe adevăraţii suporteri ai echipei naţionale, printre care evident mă număr şi eu. 🙂

 Ţin să spun că mă felicit pentru alegerea făcută, întrucât mi-a fost dat să văd un spectacol sportiv care „mi-a fost de haznă” cum spunem noi ardelenii.

M-a mulţumit nu numai scorul final înregistrat la sfârşitul partidei, ci şi modul de exprimare în teren al echipei noastre naţionale de tineret.

Primul unsprezece aliniat de Emil Săndoi a fost : Portar: Moldovan Dinu Bogdan; Fundaşi: Beţa Marian, Muth Sergiu (Cpt), Rada Ionuţ , Ţigănaşu Alexandru Mijlocaşi: Stanciu Nicolae , Anton Paul , Grozav Gheorghe Atacanţi: Matei Cosmin , Grozav Gheorghe , Năstăsie Ionuţ.

 Deşi primul atac a aparţinut letonilor, începutul meciului a fost dominat de echipa noastră, cu o posesie mai bună şi cu un arsenal tehnic superior. Jocul în forţă al letonilor a reuşit să fragmenteze foarte des jocul, fapt care nu a permis o dezvoltare a schemelor tactice.

Jocul dur al letonilor a mai fost temperat de abia în minutul 27, când jucătorul leton Sinelnikous Alans a văzut cartonaşul galben.

Parcă impulsionaţi de Anton, care a preluat sarcina de coordonator de joc, echipa noastră a reuşit încetul cu încetul să pună stăpânire pe mijlocul terenului. Cu un trident de certă valoare Stanciu, Anton, Grozav mijlocul terenului a fost controlat de echipa noastră, realizările tehnice ale acestora fiind pe gustul publicului medieşean.

Cu toate că exprimarea în teren încânta ochiul spectatorilor, primul şut periculos spre poarta letonilor a fost înregistrat de abia în minutul 36, în urma unei lovituri libere executate de Năstăsie.

În minutul 39 se înscrie şi primul gol al meciului, în urma unei ţesături de pase în careul letonilor între Grozav, Matei şi Stanciu, un adevărat triunghi al Bermudelor pentru jucătorii letoni, ultimul înscriind cu un şut la firul ierbii, mingea deviind din bara din dreapta portarului în plasa porţii.

În minutul 42, acelaşi Stanciu îşi împrăştie în stânga şi-n dreapta adversarii prin frumoase driblinguri în regim de viteză, dar din păcate faza se încheie cu un şut în forţă puţin peste poarta goalkeperului leton.

În minutul 44 iese Năstăsie accidentat, fiind înlocuit de Enache.

Se observă spre sfârşitul reprizei că Emil Săndoi a făcut şi o schimbare tactică, făcând rocada între Matei care a jucat extremă dreaptă şi Grozav care până atunci jucase mijlocaş.

Imediat după începerea reprizei a doua, jucătorul leton cu nr. 15 Danilous Dmitrijs vede un cartonaş galben după o ţinere de tricou a lui Ţucudean, care până în acel moment nu a ieşit în evidenţă.

În minutul 48 am văzut o fază, care până atunci nu am avut ocazia să o văd pe un teren de fotbal. La o solicitare a jucătorului leton cu nr.17 Petersons Armands făcută arbitrului, pentru a arăta cartonaşul galben unui jucător român, acesta arată cartonaşul galben chiar lui Petersons.

În minutul 52 se înscrie şi ce-l de-al doilea gol, avându-i protagonişti pe Enache, care a lobat o pasă primită în adâncime, punându-l în poziţie de unu la unu pe Ţucudean cu portarul leton, care l-a rândul său îl lobează pe acesta, înscriind şi golul cu numărul doi pentru echipa noastră.

Încetul cu încetul echipa letonă începe să-şi arate tot mai mult colţii, doar intervenţiile spectaculoase şi eficiente ale lui Moldovan şi cele decisive ale lui Muth, făcând ca tabela de marcaj să rămână neschimbată până la sfârşitul meciului.

În încheiere mai pot spune că am avut ocazia să fac cunoştinţă cu viitorul fotbalului românesc, viitor care-mi sună foarte bine şi care mi-a mai îndulcit trăirile emoţionale la care eu şi ca mine mulţi alţi români suntem obligaţi să le trăim zilnic. Felicitări băieţi şi nu uitaţi la Mediaş sunteţi iubiţi şi aşteptaţi mai des. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s