De ce sunt eu de acord cu noul Cod al muncii ?

În primul rând este o măsură care promovează performanţa. Adică eficienţa şi eficacitatea muncii.

Dar de la principii, la punere în practică, sau „implementare” cum se spune mai nou, este cale lungă. Este evident că „Evaluarea profesională” va repezenta un proces mult mai important decât până acum. De ce spun până acum ? Întrucât toate firmele care au certificat sistemul de management al calităţii fac această evaluare.

Ce se face cu rezultatul acestor evaluări este altceva. De foarte multe ori sunt resurse (de timp, de bani, de nervi) consumate fără niciun plus-valoare pentru firmă.

Dacă la firmele private este tot interesul a se scoate la lumina personalul cu înaltă calificare, la firmele de stat, unde de cele mai multe ori avansările se fac politic, este mult mai complicat. Cu siguranţă se vor „mânării” aceste evaluări şi cei mai performanţi vor râmâne aceia care trebuie. De multe ori, aceia care lipesc cele mai multe afişe în campaniile electorale.

Păi dacă şi în România s-ar câştiga mai mult la privat, aceasta însemnând că patronul să acorde mai multă atenţie angajaţilor, atunci cu siguranţă s-ar asigura migrarea forţei de muncă performante de la stat la privat. Mai bine spus un profesionsit ar fi tentat să aleagă un salariu mai mare pentru o siguranţă mai mică a unui loc de muncă. Dar aşa, în România la firmele de stat sunt şi salariile mai mari şi siguranţa mai mare. Şi atunci ce faci ? Te faci membru de partid. Evident  :-).

Reclame

2 gânduri despre „De ce sunt eu de acord cu noul Cod al muncii ?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s