Prostituţia şi prostituaţii

Deşi nu m-am mai luat demult de politicienii noştri dragi, întrucât mi-am impus să nu mă mai încarc negativ cu această stare de spirit inoculată de ani buni de întâiul „condamnator” al comunismului din România, de această dată nu mă mai pot abţine.
De ce ? Pentru că un personaj şchiop de un picior şi mai grav şi de cap, care s-a însurat cu propria nevastă de n’şpe ori propune legalizarea prostituţiei în România.
Adică prostituţia practicată de politicienii României de 20 de ani, a fost ilegală.

Nu mă interesează cine este domnul Prigoană şi ce competenţe are, dar cu siguranţă cei şapte ani de acasă pe care spune că îi are (informaţie culeasă de pe blogul dânsului), denotă încă odată că politicienii sunt mincinoşi. Se ştie că parlamentarii jură pe Biblie la începutul mandatului. În consecinţă, votarea unor legi care contravin învăţăturilor Scripturii ar însemna, implicit, o încălcare inadmisibilă a propriului jurământ.

Potrivit Sfintei Scripturi, orice legătură trupească în afara căsătoriei legitime este considerată desfrânare. Iar „sexul comercial” nu-i decât o expresie camuflată a păcatului desfrânării. Porunca a 7-a este cât se poate de concisă şi limpede: Să nu fii desfrânat! (Ieşire 20, 14)

Domnişoara Băsescu este promotoare a ideii legalizării drogurilor uşoare, iar distinsul domn Prigoană a legalizării prostituţiei.
Jenant pentru un popor creştin.
Dar oare, poporul român mai este un popor creştin ?
Sincer eu mă îndoiesc.

P.S.
Ce înseamnă ca în această ţară „morala creştină” să nu fie reprezentată de niciun partid.
Aştept reacţia Bisericii şi a creştinilor din această ţară. Şi de ce nu şi a PNŢCD-ului, dacă mai există.

Ieri curtezană azi prostituată

Text: Anatolie Cărbune

Ieri curtezană la aristocraţi,
azi prostituată la agramaţi.
De sărăcie biata domnişoară
continuu e-n viaţă uşoară.
Uşoară, oare-aşa să fie?!
Atunci de ce nu iau atare cale
cei ce trăiesc în avuţie
sau cei cu funcţii şi parale?!
Şcolită, elegantă şi-n putere,
frumoasă, coşcogea muiere,
cândva la curte, azi în baruri,
îşi vinde trupul la balauri.
Ieri curtezană, azi prostituată,
dar nu ştiu când era mai bine,
că permanent sărmana fată
a deservit nişte jivine.
De ce?! Atât de mult doreşte?
Nu cred, că-i om şi ea, fireşte,
şi-ar vrea sărmana să trăiască
ca orice fire omenească.
Nu-i vina ei şi nici n-a fost
că viaţa-i trece fără rost.
În sărăcie este vina,
iar GUVERNAREA – e pricina.
Nu cred că viaţa i-i uşoară,
chiar şi fiind destrăbălată.
Sărmana domnişoară,
ieri curtezană, azi prostituată.

Reclame

3 gânduri despre „Prostituţia şi prostituaţii

 1. Domnule Ivan,
  Între timp se pare că Biserica a luat atitudine. La PNŢCD nu se aude nimic. O luare de poziţie ar fi binevenită, desigur.

  Sigur că prostituţia este de neacceptat din punct de vedere creştin. Însă… v-aţi gândit vreodată CÂTE lucruri necreştineşti sunt legalizate, ori acceptate implicit sau explicit, fără prea mari discuţii? Lucruri fireşti, care au devenit parte din viaţa de toate zilele, fără prea mari frământări moral-creştine… Divorţul… Cămătăria (sistemul bancar nu este o formă legalizată de cămătărie?)… Avortul… Homosexualitatea… Chiar şi idolatria… Poate mai sunt şi altele, astea mi-au venit acum în cap. Fiecare dintre aceste teme ar merita dezbateri, luări de poziţie. Sau poate nu. Ar fi desuet şi ridicol să ridicăm acum problema divorţului, nu? Sau să punem în discuţie oportunitatea sistemului bancar… Adulterul a figurat ca infracţiune în Codul Penal vreme de vreo 20 de ani, dar câţi au suferit consecinţele penale ale păcatului-infracţiune?
  Legile statului deservesc o societate laică, răspund unor necesităţi ale acesteia (nevoi reale sau închipuite, în funcţie de interesul de moment al politicienilor, dar asta e altă discuţie), se adaptează, se pliază pe realitatea existentă, de facto, impunându-i standarde „actualizate”.
  Pe de altă parte, la câtă nevoie are statul de bani la buget… poate iniţiativa lui Prigoană ar mai umfla punga statului, cine ştie…

  Să nu mă înţelegeţi greşit: NU sunt o adeptă a acestei iniţiative, nici nu voi fi. Mi-am permis doar câteva observaţii – bune, rele, nu ştiu – legate de societatea în care (din nefericire?) trăim. De curând, domnule Ivan, am luat la cunoştinţă de un lucru cu adevărat grav: prezenţa masivă pe Internet, la rubrici gen „ofer companie domnilor generoşi”, a unor femei până de curând oneste, principiale, morale, aduse sub limita sărăciei de un sistem monstruos.

  Reacţia dumneavoastră este lăudabilă. Poate mai necesita, totuşi, ceva argumentaţie suplimentară.
  Mie îmi place să cred că suntem, totuşi, un popor creştin. Şi că PNŢCD mai există. Şi că aceste două afirmaţii nu mă aruncă în categoria celor cu iluzii deşarte 🙂
  Numai bine,
  Cristina Andrei

 2. Vă mulţumesc pentru interesul acordat si pentru timpul (care a devenit tot mai preţios) alocat.

  Marea greşeală a PNŢCD-ului este tocmai aceea că nu am reuşit să creem o punte de legătură cu biserica pentru a stabili obiective comune. Noi în loc să căutăm şi să găsim persoana care să fie acceptată şi de biserică pentru ai reprezenta interesele, ne măcinăm în interior pentru o cauză pierdută. Ce să mai vorbesc de relaţiile dintre biserica ortodoxă şi cea catolică.

  Aşa că, chiar dacă se construiesc în continuare biserici, după cum bine aţi argumentat, poporul (aicea incluzându-i fireşte şi pe politicieni) se îndepărtează tot mai mult de morala creştină.

  Cu respect.

 3. intradevar aveti dreptate, dar amandoi poate nu stiti un lucru, sau il stit,i despre acest nenorocit prigoana, si anume ca este inrolat in francmasonerie, si stim cu totii care sunt scopurile, obiectivele francmasonilor: NOUA ORDINE MONDIALA, adica sa ne aiba pe toti sub control. eu unul nu accept asa ceva, nu accept pasapoarte biometrice, implantarea cipurilor, mai bine sa mi se taie mana dar cip nu las sa mi se puna, etc.

  vreu sa zic ca am inceput foarte mult sa ma interesez, despre masoni, de pe internet, carti, si tot ce prind si mi se pare interesant si consider ca stiu foarte putin din cate „dedesubturi” au ei acolo in lojile lor, dar stiu un lucru, ca vor sa schimbe lumea si sa devenim un fel de SLUGI, din 6-7 miliarde de suflele in lume, ei vor sa ajunga doar la 1 miliard pe care sai controleze cum vor ei.
  asa si acest progoana care nu cred ca e cine stie ce mare mason, si ce grad are acolo, insa ceea ce gandeste se vede limpede ca vrea sa denigreze legile pe care leati mentionat voi mai sus.

  va multumesc si frumoase bloguri 😀
  si interesant subiect, de care nu puteam sal ocolesc. la cat mai multe!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s