Unde sunt oamenii de stat autentici ai acestei minunate Românii ?


Găsesc cu bucurie informaţiile de mai jos pe facebook. Mă cuprinde un fel de dorinţă de a transmite informaţii in eter despre marii români, de care ţara noastră, azi, are atâta nevoie. Nu vă ascund faptul că sunt ţărănist şi am rămas ţărănist şi voi rămâne ţărănist tocmai pentru faptul că modelele mele de oameni politici sunt Iuliu MANIU, Corneliu COPOSU, Ion RAŢIU şi Ioan ALEXANDRU .

„Mare forta e modestia! N-a visat, n-a ravnit niciodata averea. Nu l-a interesat. N-a primit o data sa figureze intr-un consiliu de administratie. Si nu o data i s-a oferit. In casa lui de sus, din vila de la Badacin, nici covoare persane, nici tablouri de pret, nici bronzuri. In Bucuresti – o odaie de hotel, la Athenee Palace, odaie simpla ce nici pe departe nu justifica numele somptuos de „Palace”. Si nu e o micsorare sa adaug ca nu o data l-am gasit seara mancand singur in odaita lui, pe un colt de masa, paine neagra din care taia tacticos cu un cutitas si cateva mere frumoase, pe care cu mandrie spunea ca le adusese de la Badacin. Un ascet. Iar in colt, pe masa de lucru, vedeai numai doua carti: Biblia si brosura oficiala de Mers al trenurilor. Una pentru drumurile lui sufletesti, cealalta pentru cele trupesti, in necontenitele lui deplasari politice.”

În aceste zile în care „ne-a ajuns cuţitul la os” , la multi români poate „chiar le-a intrat în os” , nu poti sa nu te gândeşti la valorile acestui popor mult încercat de-a lungul istoriei. Criza morală în care ne scăldăm, este fundamentul tuturor crizelor prin care ne vedem nevoiţi să trecem şi de care suntem vinovaţi cu toţii.

Nu vom putea niciodată scoate această ţară din mocirla în care ne scăldăm, indiferent câţi bani vom avea în visteriile statului. România are nevoie de leaderi care să scoată „mocirla” dintre români. Din păcate aceşti oameni au devenit istorie.

Această criză este mult mai profundă. „Omenia” românilor s-a transformat în ură şi în duşmănie, cultivate de „mai marii zilelor” şi de media românească.
Lupta politică are la bază nu programele, nu politicile, nu strategiile, nu obiectivele, nu priorităţile ci jignirile şi atacurile murdare asupra adversarilor politici.

In încheierea acestui material, doresc sa vă transmit câteva mesaje deosebite rămase moştenire de la adevăraţii oameni politici pe care i-a avut România.

„Ca oameni politici putem fi oricand adversari, dar niciodata dusmani”
Iuliu MANIU

RUGĂ
cerne Doamne linistea uitarii
peste nesfarsita suferinta
seamana intinderi de credinta
si sporeste roua indurarii

rasadeste Doamne dragostea si crinul
in ogorul napadit de ura
si asterne peste munti de zgura
linistea iertarea si seninul
Corneliu COPOSU

„…o sa ma lupt cu tine pana la ultima picatura de sange pentru ca tu sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine.”
Ion RAŢIU

„…De ce-i atâta pustietate în România? Pentru cã te-am izgonit. N-am fãcut loc la cãsuta noastrã, la mãsuta noastrã, în viata noastrã pruncului Hristos, Dumnezeul nostru, care odatã cu venirea Lui aduce toate binecuvântãrile în viata noastrã si îngãduie sã vinã si ceilalti pruncuti. / Când a dansat mai frumos Ioan Botezãtorul? / Când a fost prins de bucurie cereascã? În momentul când a simtit pe Hristos în pântecele Fecioarei Maria…/ Sã fie lãsat pruncul, plãmada aceasta sfântã sã ajungã cocon pe fata pãmântului ca sã-l cunoascã pe Hristos, sã devinã preoti, savanti, oameni de vazã apãrând tronul Maicii Domnului care este Tara Româneascã si ea, apãrând pãmântul acesta de toate netrebniciile.”
Ioan ALEXANDRU

În această criză totală în care ne-am afundat, mai avem şi criza de oameni de stat, care să-şi sacrifice viaţa pentru acest popor.

Aşa că, atenţie popor român, la mocirlă, că restul vine de la sine…

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s