RECONCILIEREA NAŢIONALĂ VĂZUTĂ PRIN OCHII ŢĂRĂNIŞTILOR

Rezoluţia CNC al PNŢCD

 Unul dintre obiectivele politice majore ale PNŢCD, încă de la reînfiinţarea sa în decembrie 1989, este reconcilierea naţională. Cei 45 de ani petrecuţi sub dictatură comunistă au fost devastatori pentru societatea românească. Rupturilor provocate de crimele regimului totalitar li s-au adăugat crimele înfăptuite de cei care au recuperat puterea prin confiscarea Revoluţiei şi crimele din timpul mineriadelor.

Între minoritatea hegemonică – beneficiară a regimului comunist – şi masa oamenilor de bun simţ, este o ruptură nerezolvată încă, deşi au trecut 20 de ani de la Revoluţia Anti-comunistă din Decembrie 1989.

Rănile societăţii româneşti sunt adânci şi sângerânde, iar pentru a fi vindecate este nevoie de reconciliere. Reconcilierea naţională poate fi făcută numai în spiritul moralei creştine, pe baza adevărului şi prin lustraţie. Trebuie făcut public adevărul despre crime, trebuie ca vinovaţii să se căiască şi să se retragă din funcţiile pe care le deţin, iar victimele să ierte.

Acordul de Reconciliere Naţională, semnat de PNŢCD cu PSD, la 1 Decembrie 2009, reprezintă doar un prim pas în direcţia reconcilierii românilor. Pentru a nu rămâne – ca şi declaraţia de condamnare a comunismului – un gest politic formal, motivat de circumstanţe electorale, Acordul trebuie asumat şi de celelate forţe politice şi urmat de măsuri concrete.

 În acest spirit, PNŢCD:

  1.  Cere partidelor de la Guvernare – Partidului Democrat-Liberal şi Uniunii Democrate a Maghiarilor din România – să se alăture acestui Acord şi – ca urmare – să iniţieze, după modelul aplicat în Polonia începand cu 1 ianuarie 2010, o lege prin care să se reducă cu 50% pensiile celor care au făcut parte din nomenclatura comunistă şi din structurile aparatului represiv al statului totalitar. Sumele degajate astfel ar depăşi salariile celor 15.000 de dascăli concediaţi.
  2. Cere Partidului Social Democrat ca, la apropiatul său congres să reconfirme Acordul de reconciliere naţională încheiat cu PNŢCD, la 1 Decembrie 2009, la Timişoara.
  3. Va iniţia demersuri pentru constituirea unei Comisii Naţionale de Reconciliere, formată din personalităţi ale societăţii româneşti şi prezidată de Majestatea Sa, Regele Mihai I.

 PNŢCD face un apel stăruitor către oamenii conştienţi şi responsabili să înţeleagă importanţa unor asemenea căi de lustraţie, uşor de realizat şi care – având în vedere şi criza economică actuală – ar mai modera situaţia grea a oamenilor.

Fără îndeplinirea unor măsuri concrete de combatere a comunismului şi de sancţionare a slujitorilor lui, nu se va putea relua firul întrerupt al continuităţii istorice a Statului Român, care presupune închiderea definitivă şi eliminarea completă a parantezei sovieto-marxiste din viaţa instituţiilor politice şi a societăţii româneşti.

 Bucureşti, 16 ianuarie 2010

 Radu SÂRBU                                                       

Preşedintele PNŢCD                                                    

                                                        

 

 

Reclame

2 gânduri despre „RECONCILIEREA NAŢIONALĂ VĂZUTĂ PRIN OCHII ŢĂRĂNIŞTILOR

  1. Cred că ne putem da seama ce fel de Reconciliere Naţională îşi doreşte Traian Băsescu, de exemplu, care, după condamnarea formală a comunismului şi conspirarea definitivă a comuniştilor, sare, prin vocea slugii sale Izmăneanu, la condamnarea celor vinovaţi de crimele Revoluţiei.

    Nu-i rău, avem nevoie şi de condamnarea celor care au ucis la revoluţie. Însă nu ştiu de ce, mi se pare că era mult mai uşor să începem cu condamnarea celor vinovaţi de multele abuzuri din perioada comunistă, decât să ne străduim să prindem criminalii fără chip de la Revoluţie. Sau poate tocmai acesta este scopul: criminalii neavând chip, poţi aplica şablonul de criminal oricui îţi stă în cale?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s