Să ne trăieşti Majestate

Regele mihai

Ziua de 25 octombrie este aniversarea Majestatii Sale Regele Mihai I al tuturor romanilor.
La Multi Ani cu multa sanatate, Sire!

Dumnezeu sa ne ajute pe toti si astfel sa va dea bucuria pe care o meritati, impreuna cu poporul roman, caruia ii apartineti trup si suflet!

Ferdinand I
Prin gratia lui Dumnezeu si vointa nationala Rege al Romaniei.
La toti de fata si viitori sanatate!

Astazi Pronia Cereasca a harazit Dinastiei un nou vlastar.
A.S.R. Principesa Mostenitoare Elena a Romaniei a dat nastere unui fiu care a primit numele de Mihai.
Sunt incredintat ca intreg poporul roman, care in clipele de bucurie ca si in cele de griji a fost totdeauna sprijinul Tronului si Dinastiei, va sarbatori cu insufletire fericitul eveniment impreuna cu Mine si Familia Mea.
Dragostei poporului Meu prea iubit incredintez pe principele nou-nascut.

Dat in Palatul Regal in ziua de 25 octombrie 1921.

No. 4266
Ferdinand

Buletinul medical al nasterei
Bucuresti 25 Octombrie 1921
In seara zilei de 24 Octombrie ivindu-se in starea sanatatii A.S.R. Principesei Mostenitoare simptome care puteau repede aduce complicatii serioase, o interventie a fost judecata ca indispensabila. Ea a avut loc cu succes in ziua de 25 Octombrie dupa amiaza. A.S.R. a dat nastere la orele 19,40 unui principe de constitutie destul de satisfacatoare. Starea Augustei Mame este ameliorata.

Castel Foisor
Profesor Dr. Louros
D-na Dr. Manicatide-Venert
Dr. Romalo

Felicitarile Senatului

In numele Senatului si al meu personal, rog Altetele Voastre Regale sa binevoiasca a primi expresiunea sincerei noastre bucurii pentru fericitul eveniment al nasterii noului vlastar al iubitei noastre Familii Regale, care vine sa intareasca succesiunea la Tronul Tarii.
Presedintele Senatului
General C. Coanda

Felicitarile Camerei

Altetei Sale Regale
Principelui Mostenitor
Sinaia
Acesta este primul vlastar al Familiei Regale nascut pe pamantul Romaniei Mari si sunt incredintat ca Pronia Cereasca ni l-a trimis ca pe un crainic de glorie si chezas de fericire.
Presedintele Camerei
Duiliu Zamfirescu

Felicitarile Guvernului

Cuvantarea generalului Averescu in rotonda Palatului Regal din Bucuresti, orele 11,15
Sire,
Lastarul pretios rasarit ieri din tulpina scumpei noastre Dinastii, asigurand viitorul, va intari si mai puternic temeliile pe care sunt asezate legaturile dintre Tara si Tron, deja solid cimentate printr-un sir de fapte nepieritoare.
Cu un sentiment de netarmurita bucurie, guvernul se foloseste de acest prilej pentru a depune la picioarele Tronului expresiunea sincera a desavarsitului sau devotament si facandu-se ecoul sentimentului intregii Tari, roaga respectuos pe Majestatea Voastra de a primi cele mai adanci si simtite felicitari, urand ca Pronia Cereasca sa rezerve Principelui nou-nascut viata lunga, fericire si slava.

Nicolae Iorga despre numele noului nascut

Numele lui Mihai Viteazul dat copilului al doilea mostenitor de tron inseamna intrarea nu numai in traditia romaneasca, dar si in cele mai energice amintiri ale ei, si o juruinta de a pastra ceea ce se castigase, pe drumul stralucitului erou, de al doilea Rege al Romaniei.

Nicolae Iorga despre Dinastie

Dinastia, transmiterea nu numai a puterilor, dar si a traditiei si a responsabilitatilor intr-o familie guvernand din mila lui Dumnezeu odinioara si astazi si cu adaosul unei vointe nationale care nu trebuie innoita la fiecare alegere, a fost, de la inceput, temeiul vietii oranduite a poporului romanesc. Ea nu se datoreaza unui imprumut aiurea, ci unui fenomen adanc, in sufletul insusi al acestui popor.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s