BOIAN – 700 Ani de Atestare Documentara

BOIAN 09.08.2009 -Fiii Satului Tradiţie, spiritualitate şi voie bună la BOIAN.
Dumnezeu a făcut ca satul din care îmi trag seva, să aibă primar într-o ţară fesenizată , un tânăr ţărănist pe numele de Lucian SCUMPU.
Duminică 09.08.2009 am avut şansa să particip la prima manifestare culturală din Boian, organizată de tânărul primar ţărănist la aniversarea a 700 de ani de la prima atestare documentară a satului BOIAN.
Cum putea să lipsească de la această manifestare a satului cu oameni pentru care tradiţia, creşterea animalelor şi credinţa în Dumnezeu reprezintă însăşi viaţa, domnul părinte Cristian Pomohaci, un artist înzestrat cu har Dumnezeiesc care a cucerit întreaga asistenţă prin vorbele sale de duh şi pricesnele interpretate parcă mai mult cu sufletul ?
Programul a fost presărat şi cu glume care a destins întregul auditoriu, prin care făcea aluzie la demagogia politicienilor.
O prezenţă notabilă este şi aceea a domnului deputat PD-L, Gheorghe Roman care a fost menţionat printre sponsorii festivalului.
Iată că un primar ţărănist este sponsorizat de un deputat PD-L pentru organizarea unei zile de o asemenea importanţă pentru satul BOIAN.
Organizatia locala a PNTCD Medias multumeste pe aceasta cale domnului deputat, care a fost întreaga zi în Boian, (parcă a fost înfiat de domnul primar Lucian SCUMPU – sau poate invers, depinde din ce parte priveşti) pentru sprijinul moral şi material acordat susţinerii acestui eveniment.
Înseamnă că se poate şi în România ca interesul cetăţenilor să fie înaintea interesului de partid.
Sincere Felicitări „furnicilor” care au dus greul acestui eveniment şi evident domnului Primar Lucian SCUMPU, care a demonstrat încă odată că este un foarte bun organizator şi un apropiat al locuitorilor care l-au susţinut pentru a le conduce destinele.
Doamne ocroteşte-i pe români.

Puteti viziona cateva momente memorabile.
Reclame

5 gânduri despre „BOIAN – 700 Ani de Atestare Documentara

 1. Am observat ca iti place muzica Folk, din moment ce asculti Radio3Net.
  Poate ai sa vii la Medias la o serata de muzica Folk.
  De vorbit cu siguranta o sa vorbim. Nu ? 🙂

 2. Cu tot respectul d-le Ivan doresc sa va atrag atentia asupra unui fapt:
  -aici este vorba de istorie, Atestarea a 700 de ani a satului nostru Boian.Laudabil efortul dumneavoastra de a face cunoscut acest aspect prin intermediul internetului,dar sincer cred ca era mult mai interesant istoricul prezentat de catre un fiiu al satului,decat faptul ca a cantat ILEA sau mai stiu eu cine (localitatea nu a dainuit ca a cantat x sau y,ci x y au venit sa cante dainuirea ei).Asa ar fi aflat cu siguranta si altii amanunte despre istoria loculu si oamenii ei.In rest numai de bine,poate veti reflecta altfel ziua de 01.08.2010 cand va fi prima editie a Fiilor satului Boian.Cu stima I.M

 3. Ioane dragă eu am postat pe youtube ce am înregistrat cu minuscula mea camera video. Pana in acest moment au fost 1433 de vizitatori. In rest, cred ca este treaba autorităţilor locale să răspundă doleanţelor dumneavoastră. Din păcate în 01 August nu voi fi în Boian.
  Cu respect,
  Nelu Ivan

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s